De Ridders van de Ronde Keukentafel


Deep Bridge liet zijn eerstgeborene op genodigden en pers los. Plaats van het gebeuren: Theater ‘t Eilandje in Antwerpen. De Ridders van de Ronde Keukentafel is een familiemusical naar een boek van Mark Tijsmans. In de cast spelen 27 kinderen en jongeren en slechts één volwassene. Dat zorgt voor een onuitputtelijke bron van energie die twee uur lang stand houdt.

Jong geweld

Maak eens een musical waar maar één volwassen rol in zit uit een boek van meer dan 400 pagina’s. Dat moet het idee geweest zijn dat Deep Bridge had toen ze zes maanden geleden een werk zochten voor hun eerste musical. Het werd De Ridders van de Ronde Keukentafel. Een kinderboek van Mark Tijsmans. Mark schreef en regisseerde het hele gebeuren allemaal zelf en dat resulteerde in een volledig nieuwe en Vlaamse musical vol knotsgekke tieners.

Op de scene staan 27 kinderen, jongeren en young professionals. Een cast vol energie die twee uur lang het beste van zichzelf geeft

De Ridders van de Ronde Keukentafel vertelt het verhaal van Koning Arthur toen die nog een prins was. Hij kan het zwaard van Excalibur uit een mesthoop trekken en wordt zo de leider van het kasteel van Camelot. Een plek waar alle kinderen van Brittannië zijn ondergebracht toen hun Koning ging vechten voor de goede zaak. Hoewel alles eerst vredevol lijkt te verlopen, loopt toch niet alles van een leien dakje.

Op de scene staan 27 kinderen, jongeren en ‘young professionals’. Een cast vol energie die twee uur lang het beste van zichzelf geeft. Foutloos elk danspasje tot een goed einde kan brengen en zingt alsof hun leven er van afhangt met mooie harmonieën en bijna foutloze solisten. Dit alles komt gewoon omdat elk castlid, van ensemble tot solist, zeer sterk is. Speciale vermeldingen zijn er voor Kobe Verdonck, de 15-jarige jongeman die een ijzersterke Arthur neerzet en op zo’n overtuigende manier speelt, dat je soms wel eens vergeet dat er een kind voor je neus staat.

Ludo Hellinckx weet als de alternatieve tovenaar Merlijn elk kinderhart in te pakken (met gebraden kip)

Ook Nolle De Kock (14) en Remi De Smet (15) zijn geweldig in hun rol als Balin en Balan, de olijke tweeling die voor de slapstick humor zorgt. De twee jongens zijn zo op elkaar ingespeeld dat elke zin die zij zeggen steeds voor gelach in de zaal zorgt. Thomas Servranckx (17) is dan weer heel overtuigend als Tristan. Zet er een Charlotte Boudry (18) bij als Isolde en je krijgt een sprankelend, humoristisch koppel. De enige volwassene in cast is Ludo Hellinckx. Hij speelt de alternatieve tovenaar Merlijn en weet zo elk kinderhart in te pakken (met gebraden kip). Hij blendt zo goed in die ultrajonge cast dat het niet eens opvalt dat hij geen 16 meer is.

Sterke en grappige dialogen worden afgewisseld met goede muziek en choreografieën van enige moeilijkheidsgraad

Hoewel dit een allereerste productie is, haalt Deep Bridge wel alles uit te kast om uit te pakken. Sterke en grappige dialogen worden afgewisseld met goede muziek en choreografieën van enige moeilijkheidsgraad. De voorstelling is humoristisch, weet te raken en gaat vooruit (soms iets te snel). Waardoor sommige dialogen al eens wat verloren kunnen gaan. Maar de jongeren weten je dan zo weer in te pakken met een sterk staaltje dans of zang, dat je na afsluiten van de show niet anders kan dan besluiten dat er een hele hoop talent op de bühne staat en hoopt dat je nog meer van hen zal zien.

De Ridders van de Ronde Keukentafel is nog heel de herfstvakantie te zien in Theater ‘T Eilandje in Antwerpen. Meer informatie en tickets vind je op www.deepbridge.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Steven Hendrix