De Spiekpietjes

Na Lotta en de Pestvogel en Lotta en de Slodderkip, komt vzw Weerwolf met een nieuwe kindermusical die eveneens geïnspireerd wordt door een kinderboekenserie: De Spiekpietjes. Het educatief thema uit de Lotta musicals is ogenschijnlijk minder aanwezig, maar De Spiekpietjes hebben toch ook veel onderliggende tips voor de kinderen om goed in het Grote Boek te staan!

Humor en energie

De Spiekpietjes brengt het verhaal van de gelijknamige Pietjes. Zij zijn de hulpjes die zich overal kunnen verstoppen om zo ongemerkt Sinterklaas op de hoogte te kunnen houden van het doen en laten van alle kinderen. Schrijfpiet zorgt dat alle informatie in het Grote Boek van de Goedheilige Man terecht komt. Maar spiekpietje is niet eenvoudig. Je moet er veel voor studeren en je moet exact 30 cm groot zijn! Soms moet je ook de rol van Schrijfpiet overnemen.

Het enthousiasme werkt aanstekelijk en de aanwezige kinderen doen spontaan en met minstens evenveel gedrevenheid mee

Het decor maakt duidelijk dat je ofwel in een speelgoedfabriek beland bent, of het moet in het kasteel van de Sint zijn. De twee spiekpietjes op het podium vertellen zeer enthousiast over hun opleiding en hoe blij ze zijn dat ze weldra aan het echte werk zullen kunnen beginnen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en de aanwezige kinderen doen spontaan en met minstens evenveel gedrevenheid mee. Wanneer de Sint tot de pietjes spreekt, dan heerst er wel dadelijk een heilige stilte. Prachtig contrast en het toont de kracht van de oude Bisschop.

Deze voorstelling heeft alles wat een kindervoorstelling moet hebben. Humor op niveau van de kinderen, met hier en daar aandacht voor de volwassenen, aanstekelijke liedjes, Sinterklaasliedjes (zeer fijn dat die ook een plaats krijgen in deze voorstelling) en veel publieksparticipatie. De kostuums en accessoires helpen het geheel volledig af te maken. Puik acteer- en soms zelfs improvisatiewerk van Jolijn Antonissen en Tom Dewulf zorgen ervoor dat deze leuk geschreven kindermusical voorbij vliegt.

Deze voorstelling heeft alles wat een kindervoorstelling moet hebben

De Spiekpietjes is een leuke kindermusical die werkelijk voorbij dendert door de energie die de acteurs erin steken. De kinderen worden meegesleurd en doen met veel plezier mee waar ze kunnen. Naast de Lotta musicals wederom een puike voorstelling!

De Spiekpietjes zijn te boeken via info@vzwweerwolf.be. Meer informatie vind je op www.vzwweerwolf.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort