Gunther Levi

Ketnet en FABRIC MAGIC slaan de handen in elkaar en maken een nieuwe jeugdreeks: #Like Me. In deze reeks worden Vlaamse en Nederlandse klassiekers in een nieuw jasje gestoken en in het verhaal verwerkt. Musical Vibes kreeg de kans om Gunther Levi, die de rol van Olivier Dubois speelt, enkele vragen te stellen.

Echte nostalgie

Kan je even uitleggen waar je momenteel mee bezig bent?

Wij zijn volop bezig met de opnames van een nieuwe jeugdreeks voor Ketnet, #Like Me, daar zijn we tot eind september nog mee bezig. Die zal uitgezonden worden na nieuwjaar.

Kan je al iets uitleggen over het verhaal?

Het is een echte jongerenreeks die zich afspeelt in een school. Het zijn echt school- en jeugdverhalen, kommer en kwel, waar jongeren mee bezig zijn tijdens de schoolperiode. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de ouders die een rol spelen in heel het verhaal. Ik denk dat veel tieners zich gaan kunnen vinden in alles wat er hier gebeurt.

Welke rol speel jij?

Ik ben de papa van Vince. Vince is mijn zoon van achttien jaar. In het verhaal word ik bondscoach. Ik heb een relatie met een man, dus een homohuwelijk. Vince is mijn zoon en mijn partner wordt gespeeld door Sven De Ridder. Hij is een beetje de pluspapa, met alle gevolgen van dien (lacht).

Is het een leuke groep?

Ik vind het echt een hele leuke groep. Het doet mij heel veel denken aan mijn tijd: ik ben ook begonnen in een jeugdreeks, Wat Nu weer?!, dat is ondertussen ook al 25 jaar geleden. Dit doet mij er heel veel aan denken. Ik had toen ook dezelfde leeftijd als de gasten hier. Ik zie die tijd helemaal terugkomen. Dat is zo leuk om te zien, omdat de sfeer toen dezelfde was als hier nu. De jongeren zijn echt gemotiveerd, ze staan in de beginsporen van hun carrière waar de meesten van hen nog niet weten waar die gaat eindigen.

Deze jongeren staan met hun voetjes op de grond, ze gooien zich in dit avontuur

Hoe is het dan om met die jongeren samen te werken?

Dat zijn super fijne gasten, echt waar. Ze staan met hun voetjes op de grond, ze gooien zich in dit avontuur. Ze zijn hier elke dag opgewekt, en ik vind dat super leuk om te zien.

Welke rol speelt de muziek in de serie en welk gevoel heb je daarbij?

Het zijn allemaal oudere, Nederlandstalige nummers die allemaal bewerkt zijn. Ik vind dat een heel leuk idee. Toen Bart het concept voorstelde, dacht ik: ‘Ja, dit wordt echt leuk.’ De ouders gaan de muziek kennen van vroeger. Voor de jongeren zijn ze allemaal een beetje bewerkt, naar deze tijd gemaakt. De jongeren gaan zich daar dus in vinden. Het is echt een hele mooie mix van oude nummers in een nieuw jasje.

Het is echt een hele mooie mix van oude nummers in een nieuw jasje

Wat waarschijnlijk nauw aan je hart ligt.

Absoluut. Ik ben met die nummers opgegroeid. Niet de Baby Baby van begin jaren ’70 (lacht), maar er zijn heel veel nummers uit de Tien om te Zien periode van 25 jaar geleden waar ik echt ben mee opgegroeid, die ik allemaal bewust heb meegekregen. Deze worden nu teruggebracht, dus dat is nostalgie. 

#LikeMe is in het voorjaar 2019 te zien op Ketnet.

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier