Imagination

Het Witte Paard in Blankenberge zindert meer dan ooit van de activiteit. Voor het eerst in zijn geschiedenis presenteert het bekende revuehuis twee producties. Kusttheater ‘t Colisée maakt sinds kort deel uit van de groep Het Witte Paard Hotels & Events. Dat biedt perspectieven voor de liefhebbers, en dat zijn er nogal wat. Daar mogen we met Musical Vibes getuige van zijn op de première van de nieuwe zomershow Imagination die zaakvoerder en producent Ben Van den Keybus met zijn creatief team uit de mouw hebben geschud. Alvast een overvolle zaal met enthousiast publiek, supervriendelijke en uiterst efficiënte diensters met de befaamde “drankjes” en heel wat bv-volk te bespeuren. Ambiance!!

Niet te ontberen totaalspektakel

Er was wat vernieuwing aangekondigd en als je dat doet met een succesformule is het altijd een beetje afwachten of die vernieuwing ook werkt. Anderzijds is het risico om in herhaling te vallen ook best te vermijden, dus kan vernieuwing verfrissend werken en dat is deels gelukt. We krijgen een nooit eerder gezien kleurrijk en dynamisch spektakel voorgeschoteld waarbij de kostuums van Elvira Van Bavinckhove steeds weer tot de verbeelding spreken. De creativiteit en vakbekwaamheid die deze kostuums uitstralen blijft verbazen. In combinatie met de prachtige videoshow op de gigantische en intussen meer functionele LED wall is een bijzonder visueel aantrekkelijk schouwspel gemaakt. Het orkest, onder leiding van Patrick Desmedt, zet het muzikale puntje op de i, waarbij de bijdrage van de gitarist van dienst dat puntje extra in de verf zet.

Het vocale gedeelte komt van artiesten van eigen bodem, waarbij de professionaliteit van Dimitri Verhoeven, Patrick Onzia en Daisy Thys het niveau op internationale hoogtes houdt

Een volbloed show met een pak internationale gasten. De spektakelwaarde op niveau van acrobatie is een ietsje minder dan vorig jaar, maar wat er op scène komt blijft de moeite waard. Een greep uit het aanbod: De fantastische act van Strahlemann & Söhne die het unieke concept van “partner jongleren” beheersen en waarbij kledij een onverwachte rol krijgt, goochelaar Rafael met een originele combinatie van goochelen en humor, de geweldig grappige Collin’s Little Brother en ritmeacrobaten Saly Brothers zorgen voor spanning afgewisseld door een flinke portie humor. De supersnelle kostuumwissel-act van Jesahal is een verrassend tussendoortje. 

Het vocale gedeelte komt van artiesten van eigen bodem, waarbij de professionaliteit van Dimitri Verhoeven, Patrick Onzia en Daisy Thys het niveau op internationale hoogtes houdt. Niet tegenstaande het aandeel van Daisy Thys dit jaar opvallend minder is en we een solo van haar moeten missen is zij een onmisbare schakel in deze shows. Er is nochtans ruimte voor meer Daisy. Bijvoorbeeld waar de imitaties van Steve Ryckier ons wederom niet echt kunnen overtuigen. Met keuzes die ondoordacht zijn, zoals onder andere een bar slechte Cher en iets wat aan een Mick Jagger met Elvis-poses moet doen denken. Deze keuzes doen jammerlijk de totaliteit van zijn act verzinken naar een lager niveau. Wie we ook missen is Sandrine. Hoewel Katy Satyn een bom van een stem heeft zien we in onze verbeelding Sandrine toch een completere versie van ‘Single Ladies’ (Beyoncé) brengen. Satyn brengt verder geweldige songs en is dermate goed dat zusje Wendy zelfs een beetje verbleekt naast al dat zangtalent.

Een vrij goed geslaagde poging tot verjonging en vernieuwing, ondersteund door vaste waarden en ervaring

Wat Dimitri Verhoeven brengt is buiten categorie. Het stemgeluid van deze man is zo apart en hij weet het optimaal te gebruiken. Goede wijn behoeft geen krans zou je zeggen, maar top entertainer Patrick Onzia zingt niet alleen de pannen van het dak, hij praat samen met Daisy Thys het hele gebeuren aan elkaar en zorgt bovendien ook nog voor een schitterend komisch accent. Een battle tussen The Beatles en de Rolling Stones brengt de vocalisten samen in een geweldige medley met nummers van beide historische bands. Alles is doorspekt met schitterende choreografieën, uitgevoerd door goede danseressen met kilometers lange benen en energieke dansers. Mooie en emotionele verrassing is het optreden van Nest Adriaensen, lid van de legendarische groep De Stangers. Hij brengt dan ook een reeks nummers van hen en het ontroert de man duidelijk dat twee van zijn voormalige kompanen in de zaal zitten en op de koop toe dan ook nog eventjes meezingen. Schitterend!

Een vrij goed geslaagde poging tot verjonging en vernieuwing, ondersteund door vaste waarden en ervaring. Het weglaten van de eerder flauwe sketches van weleer is zeker een goede zaak, wat niet wegneemt dat een “goede” sketch zijn plaats in revue niet mag missen. Niet te ontberen totaalspektakel!

Imagination is nog tot en met 9 september te zien in Het Witte Paard in Blankenberge. Meer informatie & tickets vind je op www.witte-paard.be.

Door Jean Paul De Corte

Foto’s: Wendy de Noier