Inge Teeuwen en Nando Tilkin

De studenten aan de musicalafdeling van het Conservatorium van Brussel moeten tijdens hun laatste jaar stage lopen bij professionele producties. Ook bij Bruxellons, dat deze zomer My Fair Lady op de planken zet in Molenbeek. Met z’n vieren lopen de studenten daar rond en snuiven de sfeer van een professionele productie op terwijl ze zelf ook natuurlijk hun beste beentje moeten voorzetten. Met Inge Teeuwen en Nando Tilkin laat Musical Vibes jullie kennismaken met de eerste helft van dit vrolijke viertal!

Heel knap spektakel

Wat doen jullie hier in het mooie kasteel van Karreveld in Molenbeek?

Inge: We maken hier deel uit van het ensemble in My Fair Lady van Bruxellons. We lopen stage vanuit het Conservatorium van Brussel en hier leren we echt alles bij wat we zo moeten weten in het professionele werkveld.

Nando: Het is ook in het Frans. Dat is toch een grote uitdaging.

Inge: Ook al!

Nando: We zijn vooral gewend om in het Engels of het Nederlands te spelen. Heel af en toe in het Frans zingen, maar veel acteerervaring in het Frans hebben we niet. Dat is dus wel een hele opgave.

Inge: Ja, zeker voor mij. Ik heb voor het eerst echt in het Frans gezongen met het Jacques Brel project op school en dat was een heel grote stap toen voor mij. Het heeft me wel veel geholpen, want hier merk ik dat het eigenlijk best wel goed gaat.

Als jullie deze stage toegewezen kregen, waren jullie dan blij of minder blij dat jullie zomervakantie op het podium in Brussel zou zijn?

Nando: Vooral juichen eigenlijk.

Inge: Voor mij ook.

Nando: Het is gewoon een mega-leuke ervaring, zowel om een musical in het Frans te kunnen brengen, maar ook de connecties die je hier kan leggen. Er zijn heel veel mensen uit Parijs, dat zijn ook allemaal super toffe mensen.

Inge: Inderdaad, ook alle internationale mensen hier leren kennen is gewoon top. Ik keek er ook vooral naar uit omdat ik vorig jaar vaak naar Sunset Boulevard ben komen kijken en toen wist ik al dat ze My Fair Lady zouden spelen dit jaar. Ik hoopte toen stiekem al dat ik hier stage zou kunnen lopen, want ik hou enorm van die oude, karaktervolle musicals. Ik was dus heel blij dat ik hier terecht kon.

Op school zijn we een echte black box gewoon. Maar dit is ook leuk voor onze vitamine D

My Fair Lady is, zoals je aanhaalt een oude musical, soms zelfs wat oubollig. Wat gaan jullie er hiervan maken?

Inge: Ik denk dat je toch nog verrast zou kunnen zijn eigenlijk. Ik kan er zelfs al om lachen, al versta ik nog niet alles. Maar zelfs als je talenknobbel niet helemaal ontwikkeld is, is er heel veel moois om gewoon naar te kijken!

Nando: Absoluut! En er zijn ook ondertitels in het Nederlands voorzien voor de mensen die geen of minder Frans begrijpen. Ik vind ook wel dat ze een hele leuke twist aan de voorstelling hebben gegeven. Ook het decor is prachtig, zeker wanneer de belichting ermee speelt en de zon wat verdwijnt, dan wordt het echt een knap spektakel.

Inge: Ik vind ook dat de choreo’s zeer knap zijn. Ze zijn door Kylian Campbell in een heel nieuw jasje gestoken en die vind ik geweldig.

Nando: Het is op zich inderdaad een oude én een hele lange musical, maar tot nu toe heeft het mij nog niet echt gestoord.

Inge: Nee, ik vind dat het vrij snel vooruit gaat zelfs.

Hoe valt het openlucht gegeven voor jullie mee?

Inge: Ik vind dat heel leuk!

Nando: Mega leuk! Het was wel eventjes wennen, je zit niet in een theater. Op school zijn we een echte black box gewoon. Maar dit is ook leuk voor onze vitamine D, want daar heb je na een jaartje black box wel wat tekort aan (lacht).

Inge: Ja, dat is waar! Ik ben sowieso heel graag buiten, dus ik vind het heel fijn om dat ook te gebruiken in het spel.

Zelfs als je talenknobbel niet helemaal ontwikkeld is, is er heel veel moois om gewoon naar te kijken!

Waar kunnen de toeschouwers die speciaal voor Inge en Nando komen, jullie vinden op het podium?

Inge: Ik zal waarschijnlijk opvallen in de “Ascot”-scène. Ik heb dan een heel hoge hoed op. Als je veel veren ziet, ik denk dat ik dan twee meter lang ben, dan weet je dat ik het ben.

Nando: Je staat ook heel hoog dan hé (lacht).

Inge: Inderdaad (lacht).

Nando: Voor mij is het voornamelijk het “Cockney” gedeelte. Ik heb een klein rolletje met een beetje tekst in het begin. We zingen daar in een kwartet, voornamelijk in het begin. We hebben echt wel leuke dingen te doen. Gelijk waar je hier gaat zitten, je zal altijd een goed zich op het hele gebeuren hebben!

My Fair Lady speelt van 11 juli tot en met 7 september 2019 in het Karreveld kasteel te Molenbeek. Er wordt in het Frans gespeeld met ondertiteling in het Nederlands. Informatie & tickets vind je op www.bruxellons.be.

Door Patrick Defort

Repetitiefoto’s: Wendy de Noier