Le Roux & d’Anjou: Echte liefde

Met een hoop donker gekleurde humor laten Mylène d’Anjou en Lieneke Le Roux, in hun nieuwe theatershow Echte Liefde zien dat oud worden in de huidige samenleving positieve en negatieve kanten heeft. Liefde, seks maar vooral het leven zoals het is, komt aan bod want “Dood gaan we toch.”

Voor elkaar gemaakt

De voorstelling bestaat uit een aantal sketches die verbonden zijn door middel van hits uit de jaren tachtig. Een vaste rode draad is er niet echt, behalve de humoristische kijk op de wereld van nu, door de ogen van Le Roux & d’Anjou. De vrouwen geven toe aan hedendaagse hypes zoals tinder, selfies en sociale media wat soms tot onzekere situaties leidt. Terwijl het decor langzaam in stort en de garderobes op het podium langzaam op één grote hoop verzameld worden, ontdekken de vrouwen meer over het op leeftijd zijn.

De vrouwen geven toe aan hedendaagse hypes zoals tinder, selfies en sociale media wat soms tot onzekere situaties leidt

Het decor, ontworpen door Sanne Oostervink, is vrij simpel en straalt tegelijk de elegantie van beide vrouwen uit. Met rare kunst en een witte futon lijkt de voorstelling zich af te spelen in huize Le Roux & d’Anjou. De kostuums, tevens naar ontwerp van Sanne Oostervink, geven de vrouwen een ‘Seks and the City’ uitstraling, waardoor de sketches nog komischer worden. Niet alleen is het decor erg aantrekkelijk om naar te kijken, ook lijkt het praktisch te werken als de vrouwen verschillende decorstukken uit de achter opengestelde kledingrekken trekken.

Marije Gubbels, regisseuse van de voorstelling, heeft een geweldig geheel gemaakt van de korte sketches waarin veel al op elkaar afgestemde bewegingen te zien zijn. De choreografie sluit naadloos aan bij de muzikale erupties tussen de scenes in. Ondanks de vele grappen over het mindervalide worden op leeftijd lijken beide comédiennes hier nog geen last van te hebben, kijkend naar de flexibiliteit van de vrouwen tijdens de gechoreografeerde stukken.

Lieneke le Roux en Mylène d’Anjou lijken voor elkaar gemaakt

Lieneke le Roux en Mylène d’Anjou lijken voor elkaar gemaakt. De chemie tussen deze  powervrouwen met dezelfde donkere humor zetten een sterke, iets wat donkere, maar over het geheel een geweldige formule voor een avondje gieren en brullen.

Le Roux & d’Anjou: Echte liefde is nog tot en met 9 juni te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor kaarten en meer informatie: www.bostheaterproducties.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Raymond van Olphen