Luc Verhoeven

In Antwerpen speelt op dit moment De Crème Glace Oorlog in Theater Elckerlyc van de Sven De Ridder Company. De zomerse komedie speelt zich af in het Antwerpse en gaat over een vete tussen twee ijsventers. Eén van de acteurs op de bühne is Luc Verhoeven. Musical Vibes sprak met hem na de première.

Echte zomerkomedie

Dag Luc, hoe vond je het?

Goed! Het was een zeer zware generale week voor ons omdat er nog veel dingen veranderd zijn. Op het laatste moment een effect dat bijvoorbeeld nog verandert. Dat heb je als er veel effecten inzitten, natuurlijk. Dat was wel wat deze week. Maar het is fantastisch om te doen. Het is een zomerstuk: het heeft de frisheid van de crème glace en het zwoele van de zomer. Er zit ook romantiek in het stuk dus er is voor ieder wat wils. En niet te vergeten, het is enorm geestig. Het is comedy.

Het is een zomerstuk: het heeft de frisheid van de crème glace en het zwoele van de zomer

Wat vind je zelf het leukste?

Mijn rol, natuurlijk! Ik vind dat heel leuk om te doen. Nu, als ik naar de rollen van mijn collega’s kijk zijn die ook wel heel leuk. We amuseren ons en zijn echt een goed, hecht team dat van start is gegaan. Voor de allereerste productie van een nieuw gezelschap: chapeau! Niet omdat ik er zelf in sta, maar moest ik in de zaal gezeten hebben, had ik gezegd: “Wow, wat een knappe productie. Die gasten hebben er echt iets van gemaakt.” Ik hoop en ben er bijna zeker van dat de Sven De Ridder Company zeker nog gaat scoren met verschillende stukken waar het publiek massaal naartoe zal komen.

Waarom moet het publiek naar De Crème Glace Oorlog komen?

Om alle redenen die ik al eerder opnoemde. Het is zomers, zwoel, er zit romantiek in. Het stuk heeft alles om een leuke zomerkomedie te zijn waar iedereen een feel good moment van krijgt. Het is voor alle leeftijden.

Ik hoop en ben er bijna zeker van dat de Sven De Ridder Company zeker nog gaat scoren

Ga je na de voorstellingen nog crème glace kunnen eten?

Ja, zeker! Uiteindelijk eet ik er maar eentje. In het stuk moet ik wel een bolletje vanille vragen, maar pistache geniet mijn voorkeur. Dat mag ik dan net niet vragen, maar ik zal me er nu eentje nemen dan (lacht).

De Crème Glace Oorlog speelt nog tot en met 19 augustus in theater Elckerlyc. Tickets en info op: www.elckerlyc.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Sara Devroye