Nayat Sari

Als musicalactrice met allochtone roots, was Nayat Sari de ideale kandidate voor de rol van Esra. Zij komt op ’t Strand van Sint Anneke de knuppel in het hoenderhok van de vriendengroep rond Armand gooien. Musical Vibes sprak met haar over haar eerste comedy-rol.

Uit eigen ervaringen geput

Was je blij toen je wist dat je mocht meespelen in deze komedie?

Ja! Ik was heel blij met deze rol. Ik was al blij toen Jeroen me belde om te vragen of ik wou meespelen in zijn nieuwe komedie. Ik heb dus ook meteen “ja!” gezegd. Ik ken Jeroen al langer, hij regisseerde me nog op het conservatorium, dus ik moest niet echt nadenken. Toen ik nadien het scenario las was ik echt in de wolken. Ik ben heel tevreden, het is echt een cadeau!

Esra, je personage, staat ook vrij dicht bij jezelf?

Ja, inderdaad. Ik kom ook uit Turkije, maar ik ben Armeens. Maar ik kan mezelf goed herkennen in haar. Ik ben ook vaak naar mijn eigen ervaringen gegaan om te zoeken naar de gevoelens om weer te geven. De reacties van Armand (Peter Van De Velde) heb ik ook gekregen in mijn echte leven en het is wel fijn om iets te spelen dat zo dicht bij jezelf ligt.

Hoe realistisch is zo’n personage als Armand, ben je dat veel tegengekomen?

Mensen zoals hem niet echt, nee. Het blijft een karikatuur waar er heel veel samen wordt gesmeten. In het echt is het toch wel iets minder en niet gebundeld bij een persoon. Maar zijn reacties komen allemaal wel voor. Je hebt zoveel verschillende soorten mensen, je kan hen niet veranderen. Maar daardoor ben ik wel sterker geworden en trek het me niet veel meer aan.

Ik ben heel blij met de steun van mijn collega’s en raad van de ervaren acteurs

De plottwist tussen Esra en Armand is ook geweldig

Ja, Esra neemt dan de juiste beslissing, want ze heeft een goed hart en is heel professioneel. Ze geeft Armand ook graag een tweede kans.

Hoe moeilijk is comedy voor jou?

Hmmmm.. De timing is heel belangrijk hé. Als je het moment mist, dan gebeurt het niet meer. Het was heel veel oefenen. Ik heb heel veel moeten leren en kreeg gelukkig heel veel raad van de anderen. Ik speel dan wel musicals, maar zo’n komedie heb ik nog nooit gedaan. Het is mijn eerste komedie en ik ben heel blij met de steun van mijn collega’s en raad van de ervaren acteurs!

’t Strand van Sint Anneke speelt nog tot en met 18 augustus in het Fakkeltheater te Antwerpen. Meer informatie en tickets vind je op www.hetachterland.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier