Wim Van den Driessche en Steven Roox vervoegen cast Sweeney Todd

Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street, alias Hans Peter Janssens, doet in mei de Rode Zaal van het Fakkeltheater aan. Hij doet dat in gezelschap van een rits illustere musicalnamen zoals Deborah De Ridder, An Lauwereins en Charlotte Campion. Aan dat indrukwekkende lijstje worden twee nieuwe namen toegevoegd: doorwinterde musicalgoeroe Wim Van den Driessche neemt in deze productie namelijk de gedaante aan van hypocriete rechter Turpin. Steven Roox zal als stoere zeebonk Anthony Hope menige harten bekoren.

De bloedbarbier komt naar het Fakkeltheater (Rode Zaal) vanaf vrijdag 10 mei. Een tot de verbeelding sprekend repertoirestuk van Sondheim, een Vlaamse topcast waarvan we binnenkort de complete cast bekend maken en een live band o.l.v. Pol Vanfleteren… Wees er dus op tijd bij.

EEN MUSICAL DIE RESULTEERT IN PRACHTIGE SCENES

Wim en Steven zijn ervan overtuigd dat de musical resulteert in prachtige scènes. De muziek van Sondheim zorgt voor mooie en intelligente muziek waar de toeschouwer heel laagdrempelig kan van genieten. De sfeer zit alvast goed tussen beide acteurs. Beide heren vertellen er graag iets meer over in onderstaande video vlak voordat ze in Amsterdam het podium op moesten voor hun vorige samenwerking, “Was Getekend Annie M G Schmidt.”

[KGVID height=”352″]http://musicalvibes.be/wp-content/uploads/2019/03/Interview-Steven-Wim.mp4[/KGVID]

SWEENEY TODD – DE BLOEDBARBIER VAN FLEET STREET

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers. Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…

vzw PATEEKE – EEN VOORLIEFDE VOOR PUUR REPERTOIRETHEATER

Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. “Groot”, dat slaat op de kwaliteit – of beter – eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De “klassiekers” die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.

PRAKTISCHE INFO 

SWEENEY TODD is een productie van vzw Pateeke & Charpentier

Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren
Met: Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Deborah De Ridder, Charlotte Campion, Wim Van den Driessche en Steven Roox. De overige castnamen worden nog bekend gemaakt.

Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen – Hoogstraat 12
Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019

TICKETS: www.fakkeltheater.be – T 070/24.60.36

Lees er alle informatie op na op www.sweeneytodd.be