BSO houdt audities voor nieuwe producties

BSO Producties houdt audities voor professionele en liefhebbers voor nieuwe producties.

MIJN KIND, SCHOON KIND

We vinden ons kind allemaal het schoonste, toch…? Maar wat vinden de kinderen daar zelf van?! Een vraag die Manu Jacobs en Jasmien Muhammad verwerken in een gloednieuwe muziektheaterkomedie. Tijd om de jongeren zelf aan het woord te laten in deze jongerenvoorstelling! De jongeren komen met nummers af die ze graag eens in een voorstelling zouden zingen en worden verwend met een humoristisch script waarin deze nummers gegoten worden.

De repetities gaan door op zondagnamiddagen vanaf februari in Wilrijk (Antwerpen). De voorstellingen gaan door van 24 tot 26 april 2020 in Kunstenhuis deFeniks (Mortsel). De jongeren krijgen lessen acteren, zingen en dansen in functie van deze voorstelling.

Jongeren tussen 8 en 14 jaar met acteer-, zang- en danstalent kunnen zich aanmelden voor de audities op www.bso-producties.be bij CASTING. De grootste vereiste is een gezonde dosis passie voor musical!

De audities gaan door op dinsdagavond 19 november (17u30-21u30) en woensdagavond 27 november (18u00-20u30) in het Valaarhof (Wilrijk).

REGIE Jasmien Muhammad ZANGCOACHING Lies Jacobs CHOREOGRAFIE Stijn Vermeylen PRODUCTIELEIDING Lauro Crijns

LEGALLY BLONDE

She’s back!! Dé blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode geraakt, dé chihuahuabazin waar menig hondjes jaloers op zijn! Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd kloppen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate, en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld.

Deze productie speelt van 2 tot en met 11 oktober 2020 in het Zuiderpershuis in Antwerpen. De repetitieperiode start in februari 2020. De repetities gaan door op zondag overdag en dinsdagavond in Wilrijk (Antwerpen). De maand juli is een volledig vrije vakantiemaand. Vanaf augustus dienen alle repetities bijgewoond te worden om aan het project te kunnen deelnemen (zondag overdag/dinsdagavond).

De casting van deze productie gaat door op volgende momenten: • RONDE 1 – 07/12/2019, 09u30 tot 18u00 In deze ronde brengt u een eigen gekozen nummer (zelf instrumental/karaoke voorzien op USB-stick) en een korte monoloog. • RONDE 2 – 15/12/2019, 14u00 tot 18u00 In deze ronde brengt u een opgelegd nummer, krijgt u een choreografie aangeleerd en een specifieke spelronde op basis van improvisaties. • RONDE 3 – 25/01/2020, 10u00 tot 18u00 Een specifieke ronde om samenspel te (her)testen.

De rollen van Elle Woods en Emmet Forrest worden ingevuld door geschoolde, professionele musicalacteurs. Hier wordt een aparte casting voor georganiseerd (gelanceerd via Podiumkunsten.be).

De overige rollen worden ingevuld door liefhebbers met volgend profiel: • Enthousiast en gemotiveerd om te werken aan een rol (hoe groot of hoe klein ook) • Grote beschikbaarheid en flexibiliteit • Geëngageerd om thuis voor te bereiden en materiaal te onderhouden • Hoog werktempo gewend qua zang en choreografie • Veel durf en lef om de stijl van de absurde humor te lijf te gaan

REGIE Manu Jacobs ZANGCOACH Lies Jacobs CHOREOGRAFE Sandrine Wouters REGIE-ASSISTENT Lauro Crijns

PROFESSIONELE ROLLEN

ELLE WOODS – Professioneel Vrouw tussen 18 en 25 jaar. Grote spel-, dans- en zangvaardigheid. Een ontwapenend enthousiasme en oprechtheid met groot gevoel voor timing en dosering van spelenergie. Vocal range Gb3-G5

EMMET FORREST – Professioneel Man tussen 20 en 30 jaar. Een slimme, lieve rechtenstudent die Elle onder z’n hoede neemt. Charmant, gevoelig en integer. Braaf van karakter. Vocal range B2-A4.

LIEFHEBBERSROLLEN (M)

PROFESSOR CALLAHAN – Liefhebber Man tussen de 45 en 55 jaar. Professor op Harvard. Zeer zelfingenomen, glad en weinig empathisch. Manipulatief, immoreel en machtsgeil. Vocal range A2-F#4.

WARNER HUNTINGTON III – Liefhebber Man tussen 20 en 30 jaar. Fils-a-papa die de looks mee heeft. Zelfingenomen en verwend van karakter. Vocal range Eb3-Ab4.

VADER ELLE – Liefhebber Pompeuze man tussen 30 en 60 jaar.

PROFESSOREN – Liefhebbers Mannen tussen 30 en 60 jaar met streng uiterlijk.

ENSEMBLE – Liefhebbers Mannen tussen 17 en 35 jaar. Goede conditie is noodzakelijk. Veel featured rollen en dubbelrollen te verdelen. Vocaal sterk in harmonieën, goede en enthousiaste bewegers, hoge spel-energie. Ensemble heeft veel werk, dus mensen die enthousiast zijn om te werken op podium!

LIEFHEBBERSROLLEN (M)

PAULETTE – Liefhebber Vrouw tussen de 30 en 55 jaar, kapster. Grappig zonder grappig te willen zijn, veel wendbaarheid in spel. Bevriend met Elle, zelf (hopeloos) op zoek naar een man. Vocal range A3-A5.

VIVIENNE KENSINGTON – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 30 jaar. Een slimme, strenge rechtenstudente die de verloofde van Warner wordt. Kijkt eerst neer op Elle, maar wordt later bevriend met haar. Vocal range A3-F5.

BROOKE WYNDAM – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 30 jaar. Een vrouw uit een trainingsvideo die ook een voormalig clubmeisje is. Ze is energiek en charismatisch, maar staat momenteel terecht voor moord. Noodzakelijk: sterke conditie! Vocal range: A3-G5.

MARGOT – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 28 jaar. Een crazy-all-the-way gewetensfiguur van Elle Woods. Vocaal sterk en goede danser.

SERENA – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 28 jaar. Een crazy-all-the-way gewetensfiguur van Elle Woods. Vocaal sterk en goede danser.

PILAR – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 28 jaar. Een crazy-all-the-way gewetensfiguur van Elle Woods. Vocaal sterk en goede danser.

KATE – Liefhebber Vrouw tussen 20 en 28 jaar. Een crazy-all-the-way gewetensfiguur van Elle Woods. Vocaal sterk en goede danser.

MOEDER ELLE – Liefhebber Zorgzame vrouw tussen 30 en 60 jaar.

ENSEMBLE – Liefhebbers Vrouwen tussen 17 en 35 jaar. Goede conditie is noodzakelijk. Veel featured rollen en dubbelrollen te verdelen. Vocaal sterk in harmonieën, goede en enthousiaste bewegers, hoge spel-energie. Ensemble heeft veel werk, dus mensen die enthousiast zijn om te werken op podium!