Anastasia in de prijzen

Sinds afgelopen zomer brengt de musical ANASTASIA het koude Rusland en een hartverwarmende mythe naar Scheveningen. Nu, 3 maanden na de première is het weer feest in het Circustheater. De cast mocht niet alleen, samen met de kerstman, de grote kerstboom op het plein ontsteken, maar ook stonden er een aantal verassingen op ze te wachten.

Het sneeuwt prijzen in Scheveningen

Over een heuse rode loper komen de acteurs van het theater naar buiten. Compleet in kostuums alsof ze net van het podium zijn gestapt. Ondanks de ijzige kou heeft de cast er duidelijk zin in. Tessa Sunniva van Tol krijgt de eer om samen met de kerstman de boom te ontsteken. Onder luid applaus licht de boom het plein voor het theater op. De kerstman zou de kerstman niet zijn als hij, naast de lichtjes in de kerstboom, niet een mooi cadeautje voor de cast zou mee nemen. Uit een gouden envelop tovert hij een, Anastasia gekleurde, award voor het cast album wat 250.000 streams heeft behaald op Spotify.

Na deze vrolijke verassing en een kort foto momentje krijgt Tessa een jasje omgeslagen en lopen ze snel weer naar binnen. Haar rode baljurk is niet helemaal de juiste outfit om buiten, in de winter, te dragen. Terwijl een groot deel van de cast zich klaar maakt voor de avond voorstelling stond er voor een deel van de cast nog een verassing te wachten. Ellen Evers, Gerrie van der Klei, Tessa Sunniva van Tol, Ad Knippels en René van Kooten mochten allemaal, in hun respectievelijke categorieën, een nominatie ontvangen voor de Musical Awards.

.
Ondanks het goede nieuws en de verassing moest de cast die avond nog wel een voorstelling spelen. Stipt op tijd, wat in het theater zelden voor komt, start het orkest met het prachtige openingsnummer. Het goede nieuws en de ontmoeting met de kerstboom lijken een sterk effect te hebben op de cast. Ze gaan volledig op in het verhaal en de muziek vooral Tessa speelt de sterren van de hemel. Nominatie dik verdiend dus! Tijdens het slotapplaus komt plots een cameraploeg het toneel op stormen. Voor de allerlaatste keer die avond wordt de cast verrast. Milan van Waardenburg krijgt de eer om de gouden envelop te openen en mag onthullen dat, na al 9 nominaties te hebben ontvangen, Anastasia ook genomineerd is voor beste grote musical.

.
De hele avond is al met al een groot feest voor de cast wat er ook voor zorgt dat het publiek met een grote lach op het gezicht de zaal verlaat. Kaarten voor de musical Anastasia zijn te verkrijgen via de officiële website van Stage Entertainment of via Eventim en is echt de moeite waard om te gaan zien!

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Roy Beusker