Repetities Tina de Musical

Tina Turner. Haar muziek en levensverhaal is iedereen bekend. Ondanks dat de 80 jarige legende met pensioen is zal haar verhaal over 8 weken het Beatrix theater in Utrecht overnemen met, de Stage Entertainment Original, Tina Turner the musical. De cast en creatives zijn gisteren van start gegaan met de eerste repetities.

Successen en donkere momenten

“Na de recente successen op West end, in Duitsland en op Broadway, mogen wij het verhaal van Tina gaan vertellen hier in Nederland.” Vertelt Albert Verlinde tijdens de aftrap van de repetities. “Het casting proces was erg lang en we hebben veel moeite gedaan om uiteindelijk de beste mensen op de juiste plekken te krijgen.” In de hoofdrol staat een, voor Nederland, nog vrij onbekende actrice die de rol van Tina al een aantal keer heeft mogen vertolken in Duitsland. Nyassa Alberta speelt al jaren de grootste rollen bij onze oosterburen. “Het lastigste aan dit proces gaat worden dat ik voor het eerst in lange tijd weer in het Nederlands op de planken ga staan.”

De musical zal het verhaal vertellen van Tina Turner. Waar ze is opgegroeid, haar successen, maar natuurlijk ook de donkere momenten in haar leven zoals haar giftige relatie met Yke. Bekende hits van de zangeres zullen worden vertaald in het Nederlands legt Albert Verlinde uit. “We hebben bekende hits van Tina laten vertalen om op deze manier het publiek meer in haar verhaal mee te nemen. We willen dat haar liedjes haar levensverhaal vertelt en niet dat het publiek constant mee aan het swingen is op haar hits.”

Het casting proces was erg lang en we hebben veel moeite gedaan om uiteindelijk de beste mensen op de juiste plekken te krijgen

Samen met de andere castleden mocht Nyassa Alberta de Tina taart aansnijden waarmee ze officieel het Nederlandse avontuur voor Tina de Musical startte. Naast een mooie toespraak van Albert, interviews met de verschillende pers en een stukje taart, wachtte de cast leden een laatste verassing. In een persoonlijke video boodschap verscheen Tina Turner om aan te kondigen dat ze naar de musical zal komen kijken als deze in het Beatrixtheater draait. Of dit tijdens de première zal zijn is nog niet bekend, maar zo’n kick-off van het repetitie proces kan alleen maar veel goeds beloven.

Eerste try-out van Tina zijn vanaf 1 februari te zien in het Beatrix theater waar deze voorstelling op 9 februari in première zal gaan. Kaarten voor deze voorstelling zijn te krijgen via de website van Stage Entertainment. stage-entertainment.nl

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Roy Beusker