Sali Haidara

Mensen die in 2015 de musical Soho Cinders zagen in Brugge of Gent, herinneren zich vast en zeker de twee stiefzussen. Ze stalen de show en leverden een visitekaartje af in deze knappe amateurproductie van Koté Koer en WWM!. Een van hen kunnen we vanaf 12 januari op het kleine scherm zien in #LikeMe. Sali Haidara heeft de laatste jaren heel nuttig gebruikt en werkt de laatste loodjes af van haar opleiding te Tilburg. Dat weerhoudt haar niet om in het tweede #LikeMe seizoen een nieuw personage neer te zetten. Musical Vibes sprak met haar tijdens de opnames.

Maria is een voorbeeld voor velen!

Hoe ben je bij #LikeMe terechtgekomen?

Ik kende Thomas van Goethem (bedenker van de serie) nog van in Antwerpen waar ik een voorbereidend jaar volgde op mijn huidige studies. Daarna zijn we elkaar wat uit het oog verloren, tot ik de auditieoproep tegenkwam voor #LikeMe en zag ik wie de drijvende kracht erachter was: Thomas! Toen heb ik gebeld en gevraagd of ik auditie kon doen. Ik had heel veel geluk want eigenlijk waren de audities al afgesloten. Ik had me er al bij neergelegd, maar Thomas heeft me toch nog laten komen omdat mijn profiel echt wel paste met wat ze zochten. Dan heb ik dus auditie gedaan en daarna ben ik mee op deze gekke trein gestapt!

Je komt effectief op een denderende trein terecht, hoe moeilijk is het om daar dadelijk in mee te lopen?

Aan de ene kant is het net makkelijk dat alles al vlotjes loopt. Je kan gewoon meegaan met de stroom en onderweg leer je wel alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant is het natuurlijk ook al een groep die gevormd is, een succes dat al gemaakt is en het is soms wel moeilijk om daarin mee te gaan. Gelukkig zijn het hier allemaal superfijne mensen. Het is hele leuke groep waardoor ik nooit het gevoel heb gehad dat ik iets in te halen had.

Vertel eens iets over je personage?

Ze heet Maria Hernandez en ze is een hele impulsieve en energieke vrouw. Het is een hele lieve, warme meid die vooral het hart op de tong heeft en zegt wat ze denkt. Misschien soms ook wat andere mensen denken, maar niet altijd het lef hebben om te zeggen. Het is een stoere, pittige dame die iedereen samen wil en van alles een feestje wil maken. Plezier maken is het belangrijkste en ze is niet bezig met roddelen of haar imago.

Het is een hele lieve, warme meid die vooral het hart op de tong heeft en zegt wat ze denkt

Een mooi voorbeeld voor velen dus?

Absoluut! Het is heel fijn dat zo’n personage in de serie voorkomt vind ik zelf.

Wat zijn de moeilijkheden die je bent tegengekomen tijdens de opnames?

Het moeilijkste vond ik in het begin het camera acteren. Ik zit op een opleiding die vooral gericht is op theater en dus op het podium staan. Ik ben van mezelf ook al een heel fysieke actrice, dus ik beweeg me heel expressief. Maar nu heb ik dus echt moeten leren om dat klein te houden. Soms moet ik gewoon blijven stilstaan, omdat ik anders niet meer in het kader zit. Ook puur positioneel, rekening houden met de locatie van de camera. Ja, camera-acteren was wel de grootste aanpassing voor mij. Maar al doende leert men en nu gaat dat bijna perfect.

Wat mogen we jou nog toewensen voor de komende maanden?

Ik zou zeggen veel plezier, maar dat heb ik al! Misschien nog heel veel leerrijke ervaringen dan. Ik heb hier echt al heel veel geleerd en ik hoop echt dat ik nog veel meer ga bijleren zodat ik als actrice nog veel vooruitgang kan maken.

Het tweede seizoen van #LikeMe is elke zondag te zien op Ketnet.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier